Transformacja is een groep van professionals uit verschillende vakgebieden uit Polen. ‘Op basis van meerjarige samenwerking, hebben we een interdisciplinair projectteam gevormd. Ons doel is om op een andere manier te kijken naar de leefruimte en de impact ervan op het leven en de menselijke ontwikkeling. Door middel van onderzoek, opleiding en praktische projecten willen we bewijzen dat bijzondere dromen kunnen leiden tot het realiseren van buitengewone plannen.’

Maggie Andziak, een van de partners van Transformacja, ekodesigner en activist, is afgestudeerd aan op het terrein van Leefomgeving en Milieu aan de Universiteiten van Lodz en Wageningen, de WUR. Na haar afstuderen ging zij aan de slag met de implementatie van duurzame ontwikkeling in de Nederlandse kledingindustrie. Ze werkt aan een aantal projecten om netwerken en samenwerkingsverbanden tussen ontwerpers, fabrikanten, retailers, universiteiten en stichtingen, gebaseerd op het concept van eerlijke handel en het gebruik van schone technologieën te bevorderen. Momenteel is zij gefascineerd door het idee van zelfvoorzienende systemen ‘permakulturowymi’ en eventueel ‘niskonakÅ‚adowymi’. Hiermee wordt de gezondheid van mensen en de kwaliteit van ons milieu verbeterd.

Het doel van permacultuur is samenwerking tussen de mens en haar omliggende natuur gericht op een harmonisch voortbestaan van beide. Met permacultuur kun je o.a. leren hoe je een eetbare tuin kunt ontwerpen die niet alleen mooi, maar ook nuttig is voor jezelf en andere levende organismen.


http://www.transformacja.org/home.html