Singapore verdringt New York van de eerste plaats buiten Europa.

Utrecht, 13 februari 2013 – Parijs blijft de meest bezochte bestemming van zakenreizigers uit de Benelux, op de voet gevolgd door Londen. Dat blijkt uit een analyse van de bestemmingen in 2012 van BCD Travel, marktleider in zakenreismanagement in de Benelux. Buiten Europa zijn Singapore, New York en Istanbul de populairste bestemmingen in de top 3.

Crisis van invloed op bestemmingen

BCD Travel baseert deze rangschikking op het totaal aantal vlieg- en treintickets in 2012 in Nederland, België en Luxemburg. Net als andere jaren blijven Parijs en Londen veruit de meest bezochte bestemmingen door zakenreizigers uit de Benelux. In Nederland staat Londen bovenaan als populairste bestemming, terwijl in België de top 10 wordt aangevoerd door Parijs.

Parijs en Londen vertegenwoordigen samen 55% van alle tickets uit de top 10. Frankfurt en München volgen met 7.6 en 6.6%. De overige bestemmingen uit de top 10 zijn Milaan, Zürich, Berlijn, Kopenhagen, Wenen en Straatsburg.

Ondanks de onveranderde top 4, is de rest van de rangschikking in vergelijking met vorig jaar flink door elkaar geschud.

“Bestemmingen als Spanje en Italië zakken door de crisis steeds verder naar beneden,” zegt Diederik Banken, Vice-President Commercial voor de Benelux bij BCD Travel. “Verder staan er door de invloed van de Europese Centrale Bank in Frankfurt en bondskanselier Angela Merkel in Berlijn drie Duitse bestemmingen in de top 10, een duidelijk bewijs van de sterke positie van Duitsland in Europa.”

Azië biedt zakelijke kansen
Ook voor de intercontinentale bestemmingen is de top 10 ten opzichte van 2011 aanzienlijk veranderd. Singapore, met een vertegenwoordiging van 17% van de tickets, heeft New York (15%) van de eerste plaats verstoten. Istanbul (12%) is met stip gestegen naar plaats 3 en drukt Dubai naar plaats 4. Nieuwkomers in de lijst zijn Moskou, Bangkok en Beijing. Chicago is uit de top 10 verdwenen, net als Houston en Curaçao.

Diederik Banken zegt: “Dat Singapore de fakkel overneemt van New York, is duidelijk een gevolg van de snelgroeiende economie in Azië. New York houdt echter goed stand op de tweede plaats. En de succesvolle vooruitgang van Turkije resulteert in een derde plaats voor Istanbul, een economische springplank naar de omliggende landen in het Midden-Oosten en Azië.”

Over BCD Travel
BCD Travel is de Nederlandse marktleider in zakenreismanagement. Zij is leverancier in wereldwijde reislogistiek, en zorgt er door het stroomlijnen en vereenvoudigen van het totale reisproces voor dat haar klanten maximaal besparen op de kosten voor het zakelijk reizen. Wij helpen ondernemingen in het navigeren door het complexe zakenreislandschap met vele producten, diensten en leveranciers. BCD Travel is actief in meer dan 95 landen en heeft een omzet van 20,8 miljard US Dollars en een gecombineerd aantal arbeidskrachten wereldwijd van meer dan 11.000. BCD Travel maakt onderdeel uit van BCD Holdings N.V. Kijk voor meer informatie op http://www.bcdtravel.nl.

Over BCD Holdings
BCD Holdings N.V. is een marktleider in de reisindustrie. Het Nederlandse private bedrijf werd in 1975 opgericht door de heer John Fentener van Vlissingen en bestaat uit BCD Travel (zakenreizen), Travix (online reizen: CheapTickets, Vliegwinkel, BudgetAir, Flugladen,Vayama en Easytobook), Park ’N Fly (parkeren nabij luchthavens), TRX (reistechnologie), Airtrade (consolidating en fulfillment), VakantieXperts (toeristische reizen) en Parkmobile International (mobiele parkeer- en verkeersapplicaties). BCD Holdings is actief in meer dan 95 landen met circa 12.500 medewerkers en een totale omzet, inclusief franchising van U.S.$22,1 miljard. Voor meer informatie, bezoek http://www.bcd-nv.com.

Contact voor de media:
Ezra Rood
Director Marketing & Communications Southwest Europe

+31 (0) 20 562 1817
+31 (0) 65 111 5252

Bron en lees verder: BCD